Bon estiu! 😎🍧🏖️

La Fundació Xarxa publica la seva ‘Petita història’ amb Editorial Mediterrània

La reconeguda dibuixant, Pilarín Bayés, ha posat color a més de 25 anys de trajectòria de l’entitat cultural

Avui es publica la Petita història de la Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, un llibre editat per l’Editorial Mediterrània i il·lustrat per la reconeguda dibuixant i caricaturista, Pilarín Bayés. Amb aquest conte dirigit especialment al públic infantil, la Fundació Xarxa, entitat dedicada a la programació d’espectacles familiars arreu de Catalunya, té l’objectiu d’acostar als més petits els valors de les arts escèniques i el teatre com a eina de creixement i de desenvolupament d’una ciutadania més crítica i lliure.

El llibre fa un recorregut per la història de l’entitat i, molt especialment, per les emocions i aprenentatges que genera el teatre, a través de les aventures de la Sara, en Martí, en Roger, la Nat i en Leo, un grup d’amics que descobreix la màgia de la cultura gràcies als espectacles que La Xarxa programa al seu municipi. A més de gaudir de les arts escèniques amb la família i amics, els protagonistes del relat també tenen ocasió de visitar la seu de l’entitat a Terrassa i conèixer de primera mà qui són “els xarxeros”.

La publicació del conte coincideix amb la commemoració del 25è aniversari de l’entitat. En aquest sentit, Lluís Hereu, president de la Fundació Xarxa, destaca que aquesta ‘Petita història’ “és un reconeixement al compromís de totes les persones voluntàries que al llarg d’aquests 25 anys han treballat de manera altruista i generosa per fer arribar les arts escèniques arreu de Catalunya, conscients que es tracta de quelcom essencial per a la ciutadania”.

De fet, l’entitat està formada actualment per més de 300 voluntaris repartits en una cinquantena de grups locals de les quatre províncies catalanes.

Per la seva banda, l’Editorial Mediterrània, ha volgut destacar que la publicació de les Petites Histories enriqueix el seu catàleg editorial a través del el valor afegit que aporten els col·laboradors externs com és el cas de la Fundació Xarxa així com permet ampliar la col·lecció d’obra d’incalculable valor que ofereix la il·lustradora Pilarín Bayés.

VOLS FORMAR PART DE L'11è TAST D'ESPECTACLES FAMILIARS?

INSCRIU-TE I PORTA LA TEVA PROPOSTA ALS ESCENARIS!

Arriba l'11a edició del Tast d'espectacles familiars, la mostra de propostes escèniques organitzada per la Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, amb l'objectiu d’exposar les produccions de companyies professionals entre programadors i mantenir viva la roda de la cultura!  🎭

L'onzè Tast d'espectacles tindrà lloc el pròxim 19 de novembre de 2022 a Sant Feliu de Llobregat i s'emmarca, enguany, en la celebració del 40è aniversari del grup local de Sant Feliu de Llobregat. 🎉

Com cada any, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de 10 minuts de cada un dels espectacles seleccionats. 🕐

El Tast s'ha consolidat com tota una festa de la cultura en viu amb instal·lacions i espectacles al carrer i en altres sales durant tota la jornada.  Per això, a més de les vuit propostes que se seleccionaran pel Tast de la tarda, s'escolliran també altres espectacles per a la gala del matí i propostes per al circuit exterior i un espai d'instal·lacions. 🥁

El període per a presentar projectes que optaran a formar part del Tast amb el vostre espectacle s'obre ara fins al dilluns 5 de setembre de 2022.

T'hi apuntes?

Vols conèixer l’estat de la cultura a Catalunya? Aquesta és la situació que revela l’informe del CoNCA 2021

Des de la Fundació Xarxa hem estat presents a la presentació de l’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts del 2021 que el 14 de juliol ha dut a terme el CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts). Durant l’acte, es van donar a conèixer algunes de les dades més destacades del sector de les arts escèniques de l’últim any marcat, encara, per les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 i les restriccions al món de la cultura, especialment, dels espectacles en viu.

En aquest sentit, les xifres relacionades amb les arts escèniques mostren una situació de descens important i que posen el sector en alerta. Les representacions programades a tot Catalunya han caigut fins a més de la meitat (8.345 representacions), i també el nombre d’espectadors i la recaptació econòmica assolida han disminuït més d’un 50%.

Malgrat tot, s’ha destacat una tendència positiva en la inversió de les administracions públiques en cultura. La despesa pública en aquest sector ha estat de 139 € per habitant amb un pressupost de 1.077 milions d’euros per part del conjunt de les administracions.

Des de La Xarxa, continuem defensant la cultura en general, i les arts escèniques en particular, com a eina de creixement i aprenentatge per al conjunt de la societat i apostem per afavorir les sinergies entre la població i les institucions com a clau per avançar, conjuntament, en els nostres propòsits.

Llegeix aquí l’informe complet!

Art i educació: un compromís imprescindible

  

Aquesta setmana, la Fundació Xarxa ha participat en la presentació de la Carta de les Arts a l’Educació impulsada pel CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) i que té com a objectiu principal incloure la cultura i les arts a l’educació obligatòria.

Com a entitat que, des de fa més de 25 anys, treballa per acostar les arts escèniques al territori i també a les aules, donem suport a aquesta iniciativa i defensem que administracions i entitats del teixit social han de cooperar conjuntament per assolir els propòsits que es marquen en aquest full de ruta.

Des de La Xarxa, i a través de la nostra campanya ‘L’escola va de bolo, afavorim, precisament, que aquesta disciplina arribi a infants i joves com a eina d’aprenentatge i creixement.

Llegeix aquí la carta de les Arts a l’Educació