Exposició de la “Guia pràctica per a un patronat efectiu”

La Fundació Xarxa vam assistir el 10 d’abril a la presentació de “Guia pràctica per a un patronat efectiu. Liderant fundacions al segle XXI”. L’acte va tenir lloc a La Pedrera (Barcelona) per part de la Coordinadora Catalana de Fundacions.  

A les 16:00 h es van obrir les portes per les acreditacions d’assistents i un bon cafè d’acolliment. La presidenta de la CCF, Eugènia Bieto i l’honorable senyora Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria van donar la benvinguda. Posant sobre la taula els objectius i els continguts de la protagonista de la tarda: la guia pràctica per a un patronat eficient.  

El torn de paraula va passar a la Sara Pérez, gerent de la CCF juntament amb altres aportacions de persones que han fet possible la redacció de la publicació. Com l’Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida i el Jaume Duran, el director de la Fundació Sanitària Mollet. Frederic Cusí i Marc Botella, els consultors d’Inpacte i Helena Solano, responsable de l’Àrea Jurídica de la CCF, també van pujar a l’escenari.  

El punt final del discurs va ser a càrrec de Carles Ribas, director adjunt de la Fundació Catalunya La Pedrera.  

L’acte no era exclusivament per al Patronat sinó que també estaven convidats càrrecs directius del tercer sector, organitzacions, gerents i directors/es de les fundacions. Aquesta coneixença de la guia tenia a veure des de la governança fins a la responsabilitat jurídica d’un patró o patrona.  

Ens quedem amb tots els consells i noves informacions que es recullen en aquesta guia pràctica de patronat. Moltes gràcies per la invitació!  

Terrassa, 12 d'abril de 2024.