La Fundació Xarxa col·laborem a la primera trobada de fundacions culturals ‘Fem xarxa, creem oportunitats!

El passat 7 de maig, a la localitat de Mataró, es va celebrar una trobada cultural que va reunir fins a 15 fundacions culturals. Organitzada per la Comissió de Cultura de la CCF a la Casa Coll i Regàs, de la Fundació Iluro.  

Nosaltres, com a Fundació Xarxa, vam tenir l'oportunitat de participar-hi, de conèixer altres entitats del sector, inspirar-nos amb els projectes presentats i, també, explorar possibles vies de col·laboració. La trobada va incloure una visita guiada a la Casa Coll i Regàs, una de les joies modernistes de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.  

Després del cafè de benvinguda, Marta Ibarz, directora de la Fundació Iluro, i Sara Pérez, gerent de la CCF van presentar l’acte explicant el context i els objectius de la jornada. Tot seguit, va venir la ronda de presentacions de les fundacions i dels projectes culturals a càrrec de Valeri Viladrich, gerent de la Fundació Teatre Lliure i membre de la Comissió de Cultura de la CCF. 

  • Fundació Música Simfònica i de Cambra, amb el projecte ‘Música simfònica a l’abast’ a càrrec de Josep Ferré, director artístic de l’entitat. 
  • Fundació Banc de Sabadell, projecte ‘SumArte’, explicat per Judit Vicente, responsable de coordinació de projectes. 
  • Fundació Iluro, amb ‘El Misteri de la Casa Coll i Regàs’, a càrrec de Marta Ibarz, directora de la fundació, i Elisenda Lleonart, guia de la Casa Coll i Regàs. 
  • Fundació Wild Forest, a càrrec de María Figuerola, responsable de conservació, i Anna Villaro, responsable de cooperació i col·laboracions, que van explicar les principals iniciatives que duen a terme. 

La segona ronda de l’acte estava enfocada en les taules de treball ‘Reptes, barreres i propostes de solució’,  moment de diàleg i d’intercanvi d’iniciatives i recursos en equip.  

Amb aquest objectiu els assistents van treballar en tres taules temàtiques de les quals es van extreure conclusions, idees i propostes compartides. Per una banda, la taula de mecenatge i captació de fons. D’altra banda, la comunicació i complicitat social. I la tercera, aliances i treball en xarxa.  

Per tancar la jornada, va ser la Sara Pérez la gerent de la CCF, qui va posar el punt final destacant que

“ens reforça en el nostre objectiu d’afavorir la col·laboració entre fundacions d’aquest àmbit i en el propòsit de posicionar la cultura com a un element bàsic per al desenvolupament de les persones”. 

Des de la Fundació Xarxa agraïm a la Coordinadora Catalana de Fundacions per totes les iniciatives i tasques que dueu a terme. Aquesta jornada ens ha servit per nodrir-nos els uns amb els altres, triar possibles aliances en l'àmbit de comunicació, a escala de captació de fons i quant a gestió. Gràcies!
 
Per acabar, transmetre-us el nostre orgull de crear i pertànyer a una entitat com a Fundació i de formar part de la CCF. 

 

Terrassa, 10 de maig de 2024.