28è Festival Internacional de Titelles de Gavà

El Festival Internacional de Titelles de Gavà és un dels certàmens més consolidats d’aquest municipi del Baix Llobregat. De l’11 al 13 de maig s’hi celebrarà la vint-i-vuitena edició amb la presència de 18 companyies que oferiran més d’una trentena d’espectacles gratuïts arreu de la ciutat. Podeu consultar-ne tota la programació a la web del festival.

També tens el programa de mà.

El divendres per la tarda hi haurà la tradicional conferència d'obertura. Enguany amb el títol: 

Travessant el titella. Nous llenguatges en la confluència de creació i emoció.

La intenció és convocar alguns directors, dramaturgs, autors i manipuladors per reflexionar i debatre en comú al voltant de l’objecte manipulat com a punt de trobada entre l’obra i l’espectador, entre la voluntat i l’espera, entre l’abisme i la diversió.

Conferència a càrrec de Roberto Fratini, amb la participació en el debat de Dora Cantero, Martí Doy i Mariso García, amb Jaume Amigó, president de Xarxa Gavà, com a moderador. Dossier conferència i debat

Programa 28è Festival Titelles de Gavà 2018

La trobada s’ha convertit en una cita imprescindible tant per als professionals com per al públic general que any rere any s’apropa als més de 30 espectacles gratuïts que s’ofereixen a tota la ciutat.

L’edició d’enguany ha fet un pas endavant i ha descentralitzat els espectacles per tal que més barris arribin a gaudir d’aquesta festa de cap de setmana. A més, també hi haurà un taller únic per a totes les edats a MercaGavà on s’aprendrà a manipular a les figures. A tot això cal afegir un nou escenari a la plaça Josep Tarradelles, que juntament amb els tradicionals de la Torre Lluc, la plaça Major, el Museu, l’Espai Maragall i els espectacles itinerants, acolliran a les 18 companyies que participen en aquesta edició.

INNOVACIÓ, REINTERPRETACIÓ I FUSIÓ

La graella d’espectacles de l’edició d’enguany vindrà guiada per els espectacles més innovadors, les reinterpretacions de clàssics i la fusió de gèneres.

Entre d’altres, ens trobarem amb espectacles tan innovadors com El col·leccionista de pors, un espectacle introspectiu on es descobreix que les pors no és un motiu de vergonya o amagar-se, sinó que es pot convertir en una oportunitat per parlar i descobrir-se a un mateix.

També serà una edició per recuperar i revisitar a La rateta que escombrava l’escaleta, al famós flautista d’Hamelin o el conte de La cigarra i la formiga, tots ells amb diferents finals o noves cançons adaptades per les diferents companyies o amb la incorporació de nous personatges que faran que la història que tots hem conegut acabi per fer un gir inesperat.

La fusió vindrà de la mà de la companyia Thomas Noone Dance amb el seu espectacle Molsa. Aquesta història de separació entre un gos i la seva humana aconseguirà superar totes les barreres amb una fusió de titelles i dansa.

 

UNA JORNADA INAUGURAL ENTRE OBRA I ESPECTADOR

El divendres 11 de maig s’inaugurarà aquesta nova edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà amb la conferència Travessant el titella. Nous llenguatges en la confluència de creació i emoció,  a càrrec de Roberto Fratini i amb la participació en el debat de Dora Cantero, Martí Doy i Marisol García; moderada per Jaume Amigó, president de Xarxa Gavà.

Fratini, dramaturg i professor de Teoria de la Dansa al CSD de Barcelona (Institut del Teatre), conduirà aquesta conferència en què directors, dramaturgs, autors i manipuladors reflexionaran al voltant de l’objecte manipulat, el punt de trobada entre obra i espectador.