26è Festival Internacional de Titelles de Gavà

Gavà ha celebrat del 13 al 15 de Maig el 26è Festival Internacional de Titelles, un certamen que anualment organitza La Xarxa amb l'Ajuntament i que enguany ha acollit mes de 30 representacions de 16 companyies diferents. El Festival Internacional de Titelles de Gavà és, sens dubte, un dels esdeveniments més destacats del calendari cultural de la ciutat;l'alta qualitat de la programació no té altre objectiu que el d'atraure públic, però no només veïns del municipi, sinó també de la resta de l'entorn metropolità.

No obstant a més de les representacions de Titelles, la 26è edició ha inclòs actes paral·lels centrats en la divulgació de coneixement cultural i la reflexió Un espai formatiu amb l'organització d'una activitat durant tot el divendres ( 9:00 a 17:00 hores) adreçada als professionals La 'Master Class' amb títol 'L'escena, espai de l'inconscient. Taller d'aproximació al llenguatge visual', a càrrec de Marzia Gambardella de la Companyia Philippe Genty. Els professionals assistents van manifestar la seva satisfacció per la qualitat de la classe magistral tot encoratjar-nos a continuar aquest tipus d'oferta en la propera edició.

Després del protocol·lari acte inaugural amb l'alcaldessa de Gavà , Raquel Sánchez, es va passar de les 18:00 a 21:00 hores al espai de reflexió iniciant-lo amb una conferència a càrrec del director Oriol Broggi, fundador de la companyia La Perla 29, amb el títol de El Teatre com a formació individual i reflex social. Tot seguit la taula rodona amb presencia de Rosa Gamiz actriu i professora de teatre, Teia Moner mestra i titellaire i Oriol Broggi, moderada per en Jaume Amigó va reflexionar sobre “la necessitat d'atansar les arts escèniques, en majúscules, a les escoles, perquè els nens nenes, des de ben petits, el visquin i en comprenguin la importància”. El col·loqui obert amb el públic assistent va completar de forma enriquidora el debat sobre la importància de les arts en la formació dels ciutadans , especialment en el mes petits.

Si l'inici del Festival va ser molt interessant, les actuacions del grups participants al 26è Festival va fer gaudir a els mes petits, a les famílies i als professionals, assistents durant tot el cap de setmana . Les sales i els espais oberts varen estar sempre plens; fins i tot la climatologia ens va acompanyar i no vam haver de suspendre cap actuació, ni utilitzar els espais alternatius.