QUO NO VADIS

Agenda » QUO NO VADIS
Espectacle
QUO NO VADIS
Durada
60
Tipus de públic
Tot el públic
Gènere
Teatre, Pallassos

A l’escenari del teatre el mestre escenògraf i el seu aprenent, arriben per donar els darrers retocs al decorats de “Marc Antoni i Cleòpatra” que és a punt d’estrenar-se. Sorpresos pel públic present a la sala, es veuen abocats a posar en escena l’espectacle davant d’un el públic que es nega a abandonar la sala.
Els protagonistes de QUO NO VADIS transformen aquesta obra clàssica en una libèrrima versió clownesca. Una delirant comèdia de “teatre dins el teatre”, amb un diàleg frenèticament divertit portant a l’extrem el doble sentit de les paraules, i amb constant la transformació de qualsevol objecte quotidià en element escenogràfic. Un espectacle per entendre la caiguda de l’Imperi Romà a l’abast de totes les edats.


Roma, 93 aC.

Juli Cèsar, emperador de Roma, desesperat perquè encara no ha pogut conquerir Egipte, es disposa a consultar l'Oracle.
L'Oracle, forma d’endevinació i predicció practicada pels pobles antics, prediu a Juli Cèsar la conquesta segura d'Egipte i li diu que, per tal que això s'esdevingui, cal fer prendre un verí a la reina Cleòpatra perquè perdi la memòria i sembri el desconcert entre el seu exèrcit, només així les tropes de l’Imperi podran entrar a Egipte. Juli Cèsar, sense perdre temps, envia a Marc Antoni, el seu millor centurió, a les Terres del Nord on el druida Orus Manis, li donarà un verí que fa perdre la memòria a aquell qui el pren.
En Marc Antoni, carregat d’or per comprar el verí i després seguir el viatge fins Egipte, emprèn camí amb la seva quadriga cap a les Terres del Nord. Un cop allí i enmig d’una espessa boira, es troba el Druida i el nostre heroi es veu obligat a deixar la seva quadriga a canvi de l'apreciada substancia. Amb el verí a les seves mans i sense cap més ajuda que la seves pròpies cames retorna cap al sud vers la mar Mediterrània. Però durant el viatge, el sorprèn una gran tempesta de neu. Marc Antoni cau vençut per l’esforç i queda colgat per la neu de la tempesta. Per sort, un vell camperol el salva d’una mort segura i l’ajuda a arribar al port mediterrani de la ciutat de Tàrraco. Des d’aquesta pròspera ciutat i a bord d’una galera capitanejada pel seu amic Caius navega fins a la ciutat d’Alexandria, s’endinsa pel Nil i el remunta fins a la Gran Vall de les Piràmides.
Quan Marc Antoni és rebut per Cleòpatra queda enlluernat per la seva gran bellesa li confessa l’objectiu de la seva secreta missió. La Reina, agraint la sinceritat de Marc Antoni i seduïda també per la valentia i coratge del romà, el perdona i el convida a restar al seu costat. En aquells moments anuncien l’arribada de Juli Cèsar i el setge de la ciutat per les seves tropes. Marc Antoni i Cleòpatra intentaran fugir junts d’aquesta terrible situació.

  • Format de l'espectacle: Mitjà
  • Espai escènic: Interior
  • Durada de muntatge: 2:00
  • Durada de desmuntatge: 1:00
  • Mides òptimes de l'escenari: 8x6x3

Pere Romagosa i Sergi Casanovas

Copyrights © 2024 - Tots els drets reservats.